Adelaide Herrmann al “Realitat o Ficció?”

/
Lectura: 1 minut

Capítol 83… Adelaide Herrmann

Data Emissió: 23 de Novembre de 2022… a les 12h10

Podcast del programa:

A la secció de la Història de la Màgia del Realitat o Ficció ?”, el Mag Gerard parla de la il·lusionista Adelaide Herrmann… A més, el programa comptarà amb la secció “Escola de Màgia” i recomanacions màgiques de cinema.

Adelaide Herrmann

La il·lusionista britànica amb nom artístic Adelaide Herrmann, nascuda l’any 1853 a Nova York, va ser maga i artista de vodevil. També tenia el sobrenom de “La reina de la màgia”.

Va reivindicar el seu paper d’il·lusionista dona davant de multitud de públic.

El seu pare va participar en la creació del mític Egyptian Hall de Piccadilly Street de Londres.

De jove, Adelaide, va estudiar acrobàcies aèries i ball.

Va arribar a Nova York, l’any 1874, treballant de ballarina.

L’any 1875 es va casar amb l’il·lusionista Alexander Herrmann. Va començar la seva carrera com a il·lusionista, fent d’assistent del seu marit.

Van recórrer els Estats Units, Mèxic, Amèrica del Sud i Europa.

L’any 1896, va morir Alexander Herrmann.

Adelaide va decidir continuar realitzant l’espectacle.

Inicialment, va començar a treballar amb el seu nebot Leon Herrmann, però al cap de tres temporades, a causa de desavinences, van decidir continuar sola.

Es va fer molt famosa i va fer gires internacionals durant més de 25 anys, va actuar a París i Londres…

Va ser una revolucionària… Cartell a l’estil art deco de la Reina de la Màgia…

Va realitzar la perillosa il·lusió d’atrapar la bala (possiblement l’única dona que la feia).

La seva il·lusió preferida era “La núvia fantasma” (a causa del vincle argumental amb la mort del seu marit). Amb aquesta il·lusió aconseguia que el cos d’una núvia levités.

Una altra de les seves il·lusions era “La bruixa”. Entrava a escena vestida d’anciana, intentava tocar un foc que cremava al mig de l’escenari i entrava dins les flames. Al cap d’uns instants renaixia jove.

Un dels seus majors èxits va ser “L’arca de Noé”. Mostrava una arca buida al públic, l’omplia d’aigua i de cop, apareixien dos gats, un negre i un blanc, ocells, lleopards, lleons, tigres, zebres, coloms i elefants… Finalment, apareixia una dona vestida de blanc…

L’any 1926 es va incendiar un teatre i tots els seus accessoris i fins i tot animals del seu espectacle. Així i tot, va continuar actuant amb un espectacle més petit fins als 70 anys.

Més informació: Wikipedia

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Dimecres 23 de Novembre… “Realitat o Ficció?” al “Diari d’un Mag”

Següent Article

El nou espectacle, RANDOM, de Daniel Arbonés

Últims articles de Blog